omorfhzwh
  • Θάλασσα
  • Ιστορικά
  • Καθαριότητα
  • Καθηγητές
  • Φωτογραφίες
  • Χρήσιμα
  • Χρώματα
  • Χώρες
  • Χωρίς κατηγορία
  • Ψυχολογία
  • Ψυχολογικά τεστ
  • Αρχική
  • Όμορφα
  • Ζώα
  • Yγεία
  • Αστεία
  • Ψυχολογία
  • Συνταγές
  • Αρχική
  • Μέρη
  • Ζώα
  • Όμορφα
  • Αστεία
  • Ψυχολογία
  • Συνταγές
  • Διατροφή
  • Ζωή
  • Ομορφιά
  • Ταξίδια
  • Συγκινητικά
  • Παράξενα

Η πιο απίστευτη και λαχταριστική πάστα σε γλυκό ταψιού
Συνταγές


Η συνταγή για σπιτικές πάστες που είναι ακόμα καλύτερες από αυτές του ζαχαροπλαστείου! Η συνταγή ανήκει στην κυρία Σόφη Τσιώπου και έγινε γνωστή μέσα από το group “Προκομένες/οι” του facebook, το οποίο είναι γεμάτο μέλη που μοιράζονται το πάθος τους για τη μαγειρική.

*Η συνταγή που θα διαβάσετε είναι γραμμένη από την ίδια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΠΑΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 6 αυγά
  • 6 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 6 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ.σούπας κακάο
  • 4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γ κοφτά μπέικιν

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 300 γρ.ζάχαρη
  • 350 γρ.νερό
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
  • 1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμα τους.

Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 25χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ

  • 2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγι (κρύες από το ψυγείο)
  • 1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
  • 1 βανίλια

Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 200 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 200γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
  • 1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη

Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή. Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.

Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!!!!!Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολάτας! Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα. Καλή επιτυχία!!!


Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αφήστε το σχόλιό σας

Τα πιο πρόσφατα

  • Περιοδικό Μάθε – Φάε – Ζήσε από τα Mymarket: Όλα Ρόδινα!
  • Σκορδά: «Χάρηκα πολύ για το εμβόλιο κορονοϊού – Σαφώς και θα το κάνω»
  • Δέντρο ηλικίας 144 ετών στην Ιαπωνία μοιάζει «με ροζ ουρανό»
  • Σκυλίτσα ταξίδεψε 80 χλμ για να φτάσει στο παλιό της σπίτι – Βίντεο
  • Περιζήτητα παγκοσμίως τα κεράσια Ολύμπου – Tαξιδεύουν σε όλο τον κόσμο 
  • Παξοί-Αντίπαξοι: Εξωτικές παραλίες σε παραδεισένια τοπία
  • Το νέο μοντέλο του οίκου Gucci είναι ένα υπέροχο κορίτσι με σύνδρομο Down
  • Κοζάνη: 86χρονη πήρε πτυχίο Βοηθού Νοσηλευτή από Επαγγελματικό Λύκειο

Αξίζει να δείτε

  • Κέννεντυ: «Ο Μπιλ Γκέιτς θα σπείρει τον θάνατο και την υποδούλωση με το εμβόλιο για τον κορονοϊό»
                   

©2020 οmorfhzwh.gr - Απόρρητο και όροι - Επικοινωνία